Kruiden

Over Ons

Kruidenkwekerij, met net dat tikkeltje meer...!

Kruiden Volckaerts is een tuinbouwbedrijf waar we (unieke) kruiden opkweken in pot in alle mogelijke geuren, kleuren en smaken.

Rechtstreeks van boer naar consument

Particulieren kunnen bij ons terecht voor een bijzonder ruim assortiment aan kruiden-, vergeten groenten-, (unieke) aardbeirassen, eetbare bloemen, afrikaantjes (tagetes) en lavendel.
Klassieke soorten zoals salie, oregano, tijm, rozemarijn, basilicum,... kan je uiteraard ook bij ons vinden, maar er is meer, we hebben ons al vele jaren gespecialiseerd in planten die niet alledaags zijn. Dit om een zo ruim mogelijk assortiment te kunnen aanbieden en om zo iedereen te laten meegenieten van onze 'uit de hand gelopen hobby'. De woorden 'bijzonder ruim' mogen zeker letterlijk genomen worden, met een assortiment van meer dan 180 soorten kunnen we een zeer mooi aanbod aanbieden.

We blijven ook steeds op zoek gaan naar nieuwigheden.

Doordat we de productie grotendeels zelf in handen hebben staan we garant voor kwalitatief plantgoed.

Bij al onze producten trachten we op een zo natuurlijk mogelijke manier te werken, door minimaal gebruik te maken van sproei- en meststoffen.

Kruiden telen volgens de seizoenen

Gezien we rekening houden met de seizoenen zal je bij ons tijdens de koudere maanden geen basilicum, koriander,... kunnen vinden. Wel zijn er vele winterharde planten die makkelijk een heel jaar door geplant kunnen worden, denk maar aan tijm, rozemarijn, curry,...